Google Nexus One – voorbode van einde Apple iPhone monopolie?

nexusone.jpgElke technologische ontwikkeling doorloopt een aantal cycli vanaf de ontwikkeling en early-adapters tot en met de verzadigingsfase. De cycli waarin smartphones zich bevinden, zijn te verdelen in grofweg twee ‘kampen’: toestellen met ‘echte’ knopjes – de blackberry achtigen, en toestellen met volledig touchscreen – geïntroduceerd door Apple.

Gaat de Apple iPhone – in aanvang vooral gezien als consumententoestel – nu echte concurrentie meemaken met de komst van de Google Nexus One? Je mag het zelf beoordelen vanuit onderstaand filmpje. Veel meer aandacht zal ik er hier niet aan schenken, niet omdat het mij niet interesseert, maar meer omdat er al zovele blogs/artikelen zijn over mobiele communicatie. O ja, en voor wie het nog niet wist – ik ben een iPhone gebruiker, maar dat hoeft echt niet altijd zo te blijven…..