Gestuntel door FD.tv en KVGO als reactie op Thieme situatie

Vanochtend werd ik via Twitter op onderstaand filmpje gewezen. FD deed afgelopen week – in print – al uitgebreid verslag over de situatie bij Thieme Grafimedia en op verschillende blogs werd ingegaan op de oorzaak.

Branche laat zich uitlachen

FD.tv maakte een filmpje bij het KVGO – Koninklijk Verbond Grafische Ondernemingen – en sprak daar met voorzitter Cees Verwey. Vervolgens werd een stukje film ‘gemaakt’ bij een drukkerij ergens in ons land. Het resultaat was matig, een te statische reporter, een stuntelende KVGO voorzitter, een te willekeurig praktijk voorbeeld. En een slechte eindmontage……

De branche innoveert wel degelijk en omarmt vele ‘print 2.0’ initiatieven, alleen is zij nog niet zo goed in het vermarkten van deze noviteiten. Ook de voorzitter van het KVGO heeft op dat gebied kennelijk nog wat te leren. Filmpjes als deze zetten de branche onbedoeld op achterstand. En dat is jammer.

1 reactie

  1. Ger Nijkamp op 20 februari 2010 om 11:26

    Deze voorstelling van zaken laat inderdaad wel een héél prehistorisch beeld bij de onwetende kijker achter. Alsof die monumentale, handmatige hoogdrukpersjes in een ontvangsthal nog immer representatief zijn voor de branche. Pijnlijk.