Eerste ronde ‘Tijdelijke subsidieregeling Persinnovatie’ bekend gemaakt

stpers.png6 van de 15 aanvragen voor de eerste 4 miljoen euro uit de ‘Tijdelijke subsidieregeling persinnovatie’ werden gisteren toegekend aan (hyper)lokale nieuws initiatieven. Bijna 400.000 euro gaat voor dit doel naar de Telegraaf Media Groep.

In totaal wordt 8 miljoen euro toegekend in het kader van de aanbevelingen die door de commissie Brinkman werden gedaan om de innovatie in de pers en journalistiek te versterken. De eerste ronde sloot dit jaar op 15 februari. De tweede aanvraagronde wordt opengesteld op 1 juli aanstaande en deze sluit voor 15 september 2010.

De eerste ronde resulteerde in 61 aanvragen met een totaal bedrag van 26 miljoen euro. 6 aanvragen waren te laat ingediend en bij 1 aanvraag werd niet aan de voorwaarden voldaan. In de besluitvorming voor de toekenning werden een aantal regels samengesteld, welke uiteindelijk in 15 toegekende trajecten resulteerde. Het totale uit te keren bedrag in de eerste ronde is daarmee op ruim 3,2 miljoen euro gekomen. De 8 ton die nu ‘over’ is, komt ten goede aan de tweede ronde.