Publishr – eind mei in print op de deurmat

Taeke Kuyvenhoven van Liones heeft het zelf ondervonden: ‘Print moet naar de drukker gebracht worden en de deadline is heilig’. Print kent volgens hem andere regels en vooral een andere dynamiek. Maar eind mei ligt het eerste (gratis) exemplaar bij u op de deurmat, als u dat wilt…..

publishrprint.pngTaeke constateerde vooral het belang van foutloze tekst in print, kennelijk hoort dat bij dat medium. Het web knijpt zichtbaar vaak een oogje dicht, ten gunste van de snelheid. Stijl in print is foutloze tekst, mooie kleuren, een fraaie opmaak, goed papier en een nauwkeurige distributie. On-line ligt stijl dichterbij de vormgeving van een iPad, een eenmaal gekozen layout, misschien wat Flash take-overs en vooral een overload aan content.

Print wordt volgens Taeke gemaakt door trage ‘alfa’s’, die de kat uit de boom kijken en hun medium graag uniek willen houden. Toch is er iets vreemds met het belang van print. Taeke gaf aan dat velen staan te springen om in ‘print’ te verschijnen, terwijl ze de kansen om gratis bij Publishr te mogen bloggen, links laten liggen….. Print heeft kennelijk iets ongrijpbaar unieks: ‘Stiekem vinden websnelle bèta’s het leuk om een mooi blad te maken en alfa’s bloggen zich langzaam maar zeker ook een slag in de rondte. Het zijn twee werelden, alfa’s en bèta’s, die langzaam maar zeker naar elkaar toegroeien.’ Eind mei op de deurmat? Dat kan.

1 reactie

  1. Henk Gianotten op 11 mei 2010 om 01:34

    Ik vind het erg spannend om te zien hoe web jongens een print uitgave durven uit te brengen. Naast de technische verschillen, het tijdsbeslag en de kwaliteit zit er ook een groot verschil qua cultuur. Wellicht dat we na ontvangst van het blad hier een discussie kunnen voeren over die 2 werelden die naar elkaar groeien.