Belofte gebroken: toch iPad gekocht

Ja, ik ben bezweken onder de druk van mijn emotionele hersenhelft. Gisteren de impuls aankoop gedaan. Even naar iCentre in Uitgeest. Bij de balie aangekomen zei ik, alsof ik een ‘patatje met’ zou kopen: ‘Eén iPad 3G, 64GB.’ In de overvolle winkel was ik niet bepaald de enige die het hebbedingetje kwam ophalen.

Kookboekstandaardje moet nog aangepast worden, nee zijn geen ‘stuurwieltjes’

ipadkoop.jpgDrukte alom in het fraaie pand in Uitgeest, waar niet alleen iPads over de toonbank gingen, maar ook MacBook Pro’s, Mac Mini’s en een paar iMac’s. Wat gaat het toch slecht in ons land. Tja, het is een verslavend ding, dat kan ik na één avondje wel al vaststellen. Ik sliep slecht, had een zeer vermoeide rechter wijsvinger (pas maar op straks nieuwe RSI verschijnselen, veroorzaakt door de iPad), maar stapte vanochtend alweer vroeg mijn bed uit om ‘verder te spelen’.

Het ongeluk wil dat mijn MacBook Pro opnieuw in reparaties, hetgeen door de iPad dan wel weer een beetje werd goedgemaakt, want nu kon ik me in ieder geval weer on-line vrij bewegen, in plaats van achter mijn bureau gebonden te zijn aan mijn vast iMac werkplek.

Ja, ik ben dus bezweken, en heb – omdat er niets anders meer was – de duurste gekocht, ja, wat maakt 100 euro meer of minder dan eigenlijk nog uit. Vandaag direct de 3G SIM besteld bij KPN (14k4 snelheid en 1GB/maand) voor iets meer dan 16 euro/maand ex. BTW. Prima volgens mij.

Ik had de iPad al een paar keer in mijn handen gehad en had al zo mijn bezwaren genoemd ten aanzien van het gewicht en nog wat andere zaken. Maar goed, mijn vrouw was al zo inventief om haar kookboek standaard ‘in te leveren’, zodat het bezwaar van voortdurend moeten vasthouden al snel werd opgelost.

In de komende weken zal ik uiteraard meer van mijn ervaringen delen, eerst maar eens aan de slag met al een handje vol apps, die ik meteen had gedownload, waaronder Numbers, Keynote en MindMeister.

2 reacties

  1. Fredvasse op 28 juli 2010 om 21:11

    Geen slechte beslissing hoor. Je moet altijd je hart volgen…
    Ik kan je verklappen dat je over een tijdje met de iPad op schoot zit te surfen terwijl je MacBook opengeklapt naast je op tafel staat 🙂  2. Henk Gianotten op 29 juli 2010 om 18:21

    Pas op: ook de iPad is verslavend!
    Nu nog de Readdle Docs software kopen voor 5 dollar in de app store en je kunt voorlopig voort. Met die software kun je veel meer formaten lezen en de PDF’s zelfs voorzien van notaties.