Eerste ervaringen met een Galaxy Tab 3G 16GB

TonensinkNee, ik heb de vermeende iPad killer niet zelf gekocht. Een vriend van mij – Ton Ensink – heeft na uitgebreid onderzoek zijn eigen keuze – nee, niet beïnvloed – gemaakt voor de tablet van Samsung. Zijn eerste ervaringen.

• Ervaringen vanaf afgelopen weekend
• Knopjes voor het maken van een screenshot waren nog even onbekend……

Hij kocht het apparaatje met een Vodaphone MBB abonnement, 2 jaar lang, 2GB per maand op en snelheid van 14,4mbps. Bij het passeren van de 2GB krijg je als abonnehouder straf, je snelheid gaat dan naar 128kbps, maar je hoeft niet bij te betalen.

GalaxyDe uitpakparty verliep wat traag, maar dat lag aan de instellingen van Vodaphone om 3G aan de gang te krijgen. Dat duurde dus even, maar na raadplegen Vodafone (ja, plezierig, deskundig en snel) was het probleem snel opgelost.

Ton had ervaring met iOS op een iPod Touch, dus Android was voor hem de uitdaging de vergelijking eens aan te gaan. Ik kreeg van hem slechts een kort mailtje met zijn eerste ervaringen, er zijn dus nog wel wat vragen onbeantwoord gebleven. Dus ‘stay tuned, wordt vervolgd’. Maar hij noemde de bediening van de Tab zeer intuïtief.

De mail client bleek niet in staat te zijn te communiceren met Exchange, dus een zoekktocht in ‘Market’ was het gevolg, echter tot op heden nog zonder resultaat.
Op het gebied van GPS/navigatie is Google Navigator aan boord, benieuwd hoe zich dat vergelijkt met een ‘gewone’ TomTom. Een verslag op Android Planet kon hij daags na het verschijnen volledig onderschrijven.

Zijn keuze voor een 7″ tablet was vooral ingegeven door zijn woon-werk verkeer vanaf Huizen naar Amsterdam. Onderweg wil hij mail kunnen lezen en documenten kunnen bewerken. Dat was voor hem de aanleiding om niet te kiezen voor een 10″ tablet, zoals de iPad.

Wordt zeker vervolgd……