Wall Street ‘speelt’ met Apple

Ik heb wel eens meer beweerd dat ‘de beurs’ een spelletje is goklustige mensen en dat de handel helemaal niets te maken heeft met de dagelijkse werkelijkheid binnen een onderneming. Jobs meldde zich ziek en kijk naar de bijna bespottelijke bewegingen op Wall Street.

• Update 19 januari, koers stond om 20:00 uur NL tijd alweer op ruim 342 dollar

apple.pngIn het Financieele Dagblad van vandaag is Jobs voorpagina nieuws, met een chronologische opsomming van zijn ‘ziekteverloop’ in de afgelopen paar jaar.
Nu.nl stuurde in zijn push notification het bericht ‘Apple fors onderuit op Wall Street’. Nu kan het aandeel Apple wel wat hebben. Na het tweede ziekteverlof van Jobs steg uiteindelijk het aandeel met 66% en is het bedrijf inmiddels meer waard (volgens het spelletje dan) dan Microsoft.

Beleggers lijken ondanks de daling wel vertrouwen te hebben in een Apple zonder Jobs. De zogenaamde ‘forse’ daling bleef beperkt tot 12 dollar (om pakweg half zes) op een koers van 250 dollar gisteren. Pakweg een jaar geleden stond de koers nog op rond de 200 dollar.

apple2.pngHet plaatje hiernaast zou bijna de suggestie wekken dat het bedrijf niet meer bestaat, in een vergelijkbaar staatje met het overzicht van de afgelopen 2 jaar is het dipje van vandaag amper te zien. Beetje sensatie journalistiek is het dus wel. Het zou beter zijn om Jobs, die al wat langer met zijn gezondheid kwakkelt, vooral sterkte en beterschap toe te wensen.

Om aan te tonen, hoe gek het spelletje verliep, rechts 2 uur later, de koersdaling was nog beperkt tot 7 dollar. Morgenochtend alles weer gewoon hersteld? Wie zouden ervan geprofiteerd hebben?

Lees ook artikel in WebWereld.

1 reactie

  1. Aandelen kopen online op 18 januari 2015 om 19:17

    Apple speelt met de wereld. Bij elk nieuw Apple produkt wordt de hele wereld gek.