HP TouchPad net zo groot als iPad

Gisteren verscheen de lang verwachte TouchPad van HP/Palm op de markt. Met de komst van de TouchPad doet een derde besturingssysteem naast iOS en Android haar intrede in de tabletmarkt. HP nam Palm over, welke het WebOS heeft ontwikkeld.

• Eerste versie alleen met WiFi, 3G mogelijk later

Heel veel bekend is er nog niet buiten de gebruikelijke basis gegevens, zoals een dual-core 1,2GHz Qualcomm Snapdragon-processor, Microsoft Exchange met push e-mail functionaliteit, aGPS, WiFi, Bluetooth, een 1,3-megapixel webcam, een 3,5mm poort, stereo speakers en 16GB of 32GB geheugen.

WebOS is volgens analisten vanaf de basis gebouwd op multitasking en zeer eenvoudige connectiviteit met andere apparaten die de zogenaamde Touchstone-technologie ondersteunen.

Ook kan de TouchPad Adobe Flash Player 10.1 files verwerken. iPad gebruikers kunnen dat niet, maar daar lijken de meeste gebruikers zich echt geen zorgen over te maken. HTML5 wordt als alternatief inmiddels steeds vaker ingezet.

De TouchPad wordt gezien als een belangrijke concurrent voor de iPad, maar zal naar verwachting pas in de zomer in Europa verschijnen. Dan heeft Apple volgens alle geruchten de iPad 2 al gelanceerd. HP heeft voor de zakelijke markt de HP Slate 500 op de markt, deze tablet draait onder Windows 7 en heeft een 8.9″ scherm.