Weekje verder: positieve reacties op nieuwe vormgeving

Een klein weekje verder heb ik vele positieve reacties ontvangen op de nieuwe vormgeving van zowel luit.nl als nieuwsmarkt.nl. Dank daarvoor. Ik wil graag wat teruggeven omtrent de technische achtergronden van deze restyling.

• Filmpje heeft heel veel weg van gemiddelde Apple commercial
• Integratie social media buttons geïntegreerd
• Volledig voorbeeld laat alle mogelijkheden zien
• Dank aan Ronald Borghardt voor de tip

PagelinesNa jaren gebruik gemaakt te hebben van het WordPress theme Atahualpa, heb ik de switch gemaakt naar PlatFormPro van PageLines. Dit theme combineert veel van de zaken, die ik binnen een theme verwacht. Ten eerste wordt standaard gewerkt op basis van een Child Theme (PlatFormBase), hetgeen updates makkelijker maakt. Maar daarnaast is het binnen PlatFormPro mogelijk je settings te exporteren voor hergebruik in een andere site. Dat vond ik binnen Atahualpa altijd zeer plezierig.

PageLines Introduces: Platform Pro from Shaun Boyte on Vimeo.

Binnen PlatForm Pro worden meedere ‘Custom’ omgevingen gebruikt, zoals Features, Boxes en Banners, waarmee een geheel nieuwe look&feel ervaring in een handomdraai kunnen worden gerealiseerd. Daarmee is PlatFormPro wat mij betreft één van de eerste themes die volledig gebruik maakt van alle 3.0 mogelijkheden die WordPress te bieden heeft. Met name de ‘Features’ mogelijkheid biedt de mogelijkheid op maat elke pagina – maar in hoofdzaak vooral bedoeld voor de homepage – te voorzien van prachtige dia-animaties met vele instelbare parameters. Niet om het geheel druk een schreeuwerig te maken, maar afwijkend te zijn ten opzichte van zovele standaard websites. Natuurlijk zijn dergelijke functies via plug-in ook goed te bouwen in de vele andere themes die beschikbaar zijn, maar met deze geïntegreerde oplossing biedt PageLines wel een erg fraaie ontwerp omgeving.

PageFormPro verzorgt ook een complete integratie met naar keuze BuddyPress of BBPress door middel van PlatFormForum (een theme binnen het forum), waarmee een forum op eenvoudige wijze is te integreren. PageLines loopt hiermee vooruit op de ontwikkelingen binnen WordPress 3.2 waar BBPress en BuddyPress middels een plug-in zullen worden geïntegreerd.

Nee, het theme is niet gratis, maar het is de geringe investering meer dan waard. Of PageLines er goed aan heeft gedaan alle credits voor WordPress te verwijderen is wel een vraag waard.