WordPress Themes steeds geavanceerder

De tijd dat een website in WordPress ‘versleten’ werd als ‘alles op elkaar lijkende weblogjes’ ligt al geruimte tijd achter ons. Theme- en framework ontwikkelaars verleggen de technische- en creatieve grenzen steeds verder.

De laatste editie van het PageLines Framework (2.2.1) is één van die bewijzen. De vorige editie bood al de eerste beginselen van responsive design, met de vorige week verschenen editie worden verschillende nieuwe technieken/mogelijkheden aangeboden, slechts een paar voorbeelden:

– ondersteuning van de dynamic style sheet language LESS
– een uitgebreide collectie shortcodes (al veel toegepast in de themes van o.a. WooThemes)
– scrollspy (een fraaie menustructuur om navigatie binnen één pagina of bericht mogelijk te maken)
– nieuwe navbars, ook fixed positie mogelijk
– integratie Twitter Bootstrap

Samenvattend worden alle mogelijkheden nog eens uitgelegd in onderstaand filmpje:

PageLines 2.2.1 is niet zomaar een theme welke je met één druk op de knop een fraaie website oplevert. De ontwikkelaars vragen ook van de gebruikers van dit theme/framework steeds meer kennis om het maximum resultaat te behalen.

1 reactie

  1. Mike van Hoenselaar op 24 juni 2012 om 10:57

    Geweldige theme dit.
    Gelukkig blijft er nog wel werk voor ons over om net dat stukje custom toe te voegen :-).
    Maar wie weet komt dat wel in de nieuwe versie van PageLines :-).