Casengo gratis on-line support tool

Iedereen kent wel een on-line chat service, waarbij bedrijven de mogelijkheid bieden te chatten met relaties. Voor verreweg de meeste van deze diensten moet betaald worden. Casengo is één van de weinige gratis diensten die in basis alle functionaliteit biedt die van dit soort diensten verwacht mag worden.

• Met dank aan Ronald Borghardt van customedia
• Gratis app in de appstore, helaas (nog) geen push notifications bij chat aanvraag
• FAQ lijst is makkelijk te integreren
• Nederlandse cloud dienst!

casengo-supportVoor kleine bedrijven met één gebruiker is de dienst volledig gratis, voor elke extra gebruiker moet 39 euro per maand worden betaald. Daarmee is Casengo als gratis dienst vooral nuttig voor ZZP’ers en kleine MKB bedrijven met één support medewerker. Met een WordPress plugin kan Casengo makkelijk worden geïntegreerd, maar ook door middel van een te embedden script kan de chatfunctie in elke willekeurige omgeving worden gebruikt.

De ‘administrator’ krijgt een hele reeks professionele functies tot zijn beschikking waarin de chats kunnen worden gerubriceerd en voorzien worden van een status. Eén van de meest opvallende functies is de offline verwerking van chat verzoeken. Mocht er niemand aan de antwoordzijde aanwezig zijn, dan wordt de eerste vraag als mail verstuurd, waarna ook antwoord via mail kan worden gegeven.

Ik heb bij wijze van test de WordPress plug-in geïnstalleerd om de functionaliteit van Casengo te testen. Dus druk maar eens op de knop – rechtsonder op deze website – en probeer de verschillende mogelijkheden maar eens uit. U krijgt gegarandeerd antwoord!