De techniek achter je website: iets om over na te denken?

Je website zit vol met techniek. De basis is in veel gevallen WordPress. De markt van uitbreidingen (vormgevingstemplates, plugins) is enorm. Op welk gebied neem je zelf de beslissingen en op welke gebieden laat je je adviseren. Wat is onze werkwijze ten behoeve van uw webproject?

Dat WordPress de basis vormt van 30% van alle websites wereldwijd is bepaald geen geheim. De overige 70% wordt verdeeld over vele honderden ‘andere’ oplossingen. Binnen heel specifieke toepassingen kunnen argumenten genoeg bedacht worden om juist niet WordPress te gebruiken. Een voorbeeld is een dedicated webwinkel. Met WooCommerce (een WordPress plugin) kan een gemiddelde webshop prima worden gebouwd. Magento is een volledig dedicated omgeving, puur voor grote webshops in zowel omvang als functionaliteit. Hoe maak je die keuzes?

Vormgevingstemplates

Als je eenmaal de keuze voor WordPress hebt gemaakt (en lang niet elke opdrachtgever maakt zelf die keuze), dan komt wel de keuze voor de basis van de look&feel van de website. Hierin zie je zeer uiteenlopende ‘bewegingen’ van opdrachtgevers. Een klant denkt vaak ontwikkel- en bouwtijd te besparen als een template wordt aangeleverd. Het ziet er leuk uit, er kan van alles heen en weer springen, het is (veelal) gratis of een paar tientjes. Dat is een vaak gemaakte vergissing. Een aangeleverd template is natuurlijk zo gekocht en geïnstalleerd. De voorbeeld beelden, iconen, knopjes, teksten en menu’s spreken tot de verbeelding. Maar om een volledig onbekend template vergt juist veel studie. Vooral de achterkant, waar alle instellingen gedaan moeten worden, vergt veel (extra) tijd om de gewenste huisstijl in in te bouwen. Opdrachtgevers zien de voorkant, maar kijken niet naar de achterliggende techniek en dus ook niet naar de kwaliteit van die techniek, dus o.a. schone code die naar de browser wordt gestuurd. Dat staat nog los van de reputatie van de ontwikkelaar, de ontwikkelcycli van nieuwe updates, de support afhandeling en ook zeker de licentie- of abonnements overeeenkomst.

Plugins

Met plugins (uitbreidingen op de functionaliteit) is het bepaald niet eenvoudiger. Voorbeelden zijn plugins voor het insturen van een formulier, database publishing mogelijkheden voor het gericht publiceren van relevante en samenhangende content, zoekmachine optimalisatie, statistieken software, beveiligingssoftware en natuurlijk ook specifieke toepassingen zoals een webshop, een evenementen- en bijvoorbeeld een boekingswebsite.
Ook hier geldt stabiliteit in de ontwikkeling, voldoende support, voortdurende aansluiting op de nieuwste versie van WordPress en natuurlijk innovaties in de functionaliteit aan de hand van marktontwikkelingen.

Onze werkwijze

  • wij werken in hoofdzaak met premium (betaalde) templates en plugin
  • binnen de templates, die we door en door kennen, kunnen we aan alle creatieve eisen en wensen voldoen
  • wij beperken het aantal plugins per installatie tot een minimum ivm. veiligheid en performance
  • wij betalen alle licentiekosten voor templates en plugins, u heeft er geen omkijken naar
  • wij kennen de ontwikkelaars persoonlijk en hebben dan ook regelmatig contact over hun ontwikkel ambities
  • wij maken deel uit van een groot aantal internationale (online) netwerken en delen daarin onze kennis en kunde

Garantie

Alleen op basis van onze werkwijze kunnen we onze klanten de garantie geven van een 100% functionerende, veilige, snelle en creatief vormgegeven website, die aan de eisen en verwachtingen van de opdrachtgever voldoet. Dus bij ons geen gerommel en experimenten met losse ‘eindjes’.