Printing Future Days 2009: International Student Conference

Van 2 tot en met 5 november wordt bij het Institute for Print and Media Technology van de Chemnitz University of Technology voor de derde keer het internationale studentencongres gehouden over de toekomst van printmedia.

pfd200Dit initiatief is in 2005 ontstaan en vindt elke twee jaar plaats. Het is een opvallend event, omdat juist alleen internationale studenten de bezoekers doelgroep vormen. Het programma omvat een breed scala aan zeer moderne print gerelateerde onderwerpen op hoog niveau. Verreweg de meeste sprekers zijn afkomstig van andere Europese universiteiten, waardoor het congres een behoorlijk wetenschappelijk karakter heeft gekregen. Dergelijke initiatieven kennen we in ons land (nog) niet, maar zou zeker kunnen worden ontwikkeld in een samenwerkingsverband van de diverse onderwijsniveaus die ons land op printmedia gebied kent.

Zelf heb ik het genoegen op donderdagochtend de keynote te mogen verzorgen over het onderwerp eReaders. De rest van de afsluitende donderdag wordt ingevuld door nog een aantal complexe maar zeer uitdagende onderwerpen, welke zeker een aanzet zullen geven tot ‘out-of-the-box’ denken ten aanzien van de toekomst van print.

1 reactie

  1. Steven Randal op 6 november 2009 om 14:00

    Jammer genoeg net gemist, had er graag bij willen zijn!