Van den Berg stapt in iPhone app – innovatieve stap drukkerijbedrijf

Drukkerij bedrijf van den Berg uit Maarn heeft in samenwerking met 4net een iPhone applicatie ontwikkeld voor de verzending van ansichtkaarten vanaf de iPhone. Volgens Erik van den Berg is dit een logische stap in de verbreding van web-to-print diensten. Nieuw is de focus op de consument.

app.jpgbergdruk.pngVanaf vandaag zou de applicatie in de AppStore beschikbaar moeten zijn. Ten tijde van het schrijven van dit artikel – ’s morgens vroeg op de 25e was de app nog niet te vinden. De app zelf kost niets, het verzenden van een gepersonaliseerde ansichtkaart kost – inclusief portokosten – €1,59.
Erik van den Berg: ‘Niets is leuker dan een persoonlijke foto als ansichtkaart te verzenden. Compleet met persoonlijke boodschap vanaf elke plek in de wereld. De foto is altijd uniek en de met de persoonlijke boodschap krijgt de ontvanger een ansichtkaart met andere gevoelswaarde.’

Voor consumentgericht organisaties is de deze app uitermate geschikt om met extra boodschap direct per card zowel de zender als ontvanger te bereiken. Bijvoorbeeld een reisorganisatie geeft 5 free-cards weg bij het boeken van een vakantiereis. Daarnaast kun je ook denken aan, gesponsorde evenementen, bezoeken aan attractieparken etc.

De applicatie werkt zeer eenvoudig. Binnen de applicatie maak je een foto zoals je gewend bent te maken met de iPhone. Je bent zelfs in staat een frame om de foto te laten plaatsen, vervolgens draait de ‘kaart’ zich om en vul je je persoonlijke boodschap in en de adresgegevens van de ontvanger. Na het aanklikken van ‘Send’ ligt de ansichtkaart binnen 24 uur bij de ontvanger op de deurmat. Van den Berg verzorgt het printwerk in Maarn.

4net.pngVoor het volledig uitnutten van de marktpotentie van deze app, heeft van den Berg een joint-venture opgericht samen met 4net onder de naam ALPIA/4Net. ALPIA/4Net is de samenwerking tussen de webgerichte ICT organisatie 4net en ALPIA is de nieuwe businessunit van vandenberg concept, design en printmedia. De samenwerking komt voort vanuit jarenlange succesvolle ervaringen met elkaar in compleet kunnen invullen van bedenken en maken van verschillende toepassingen. Het bedenken en ontwikkelen van deze app is een logisch gevolg van het combineren van zowel online- als offline disciplines.

boomerang.pngErik van den Berg, één van de twee directeuren bij van den Berg, is duidelijk over deze stap: ‘Drukken en printen zijn in zichzelf nauwelijks meer bijzonder te noemen, het gaat om toepassingen die je heel dicht bij de markt brengt en waar mensen plezier in hebben. Wij willen met ons bedrijf vooral nieuwe markten bedienen. Deze app is de eerste stap op de consumentenmarkt, maar er zullen er zeker meer volgen.’ Van den Berg zegt al een contract te hebben getekend met Boomerang, die speciaal voor haar collectie een tailor-made app zal lanceren, gebruik makend van de print mogelijkheden van van den Berg.

Luister naar het interview met Erik van den Berg bij BNR

2 reacties

  1. Nick op 29 maart 2010 om 16:34

    Niets nieuws onder de zon.
    Een app om een kaartje per post te versturen bestaat al een aantal jaren. In Nederland heeft begin februari http://www.heyello.com de kaartjes Iphone app. al in de markt gezet. Ook die is gratis en de kaartjes zijn ook nog eens goedkoper http://www.heyello.com  2. Peter Luit op 1 april 2010 om 13:05

    @nick: heb je gelijk in, ik heb er inmiddels ook een paar gezien. Maar het is voor een van oorsprong gewone drukkerij wel bijzonder, daar drukkerijen doorgans niet zo goed in staat zijn moderne database print technieken te combineren met mobiele applicaties.

    Dank voor de extra link, alternatieven zijn altijd goed en ook van den Berg kan hier dan weer van leren……