Website start-up nieuwsmarkt.nl live

nieuwsmarkt.pngNieuwsmarkt.nl is vanaf afgelopen weekend live. De start-up heeft met de vormgeving van Studio Fischer uit Amsterdam een frisse, moderne en vooral ‘groene’ uitstraling neergezet. Nieuwsmarkt.nl richt zich op het ontwikkelen van moderne media businessmodellen, waarbij de consument in haar/zijn media consumptie centraal staat middels een mediaportal en verschillende mobiele platforms.

Tot nu toe is nieuwsmarkt.nl self-funding

Het jonge bedrijfje heeft inmiddels een rekenmodel in ontwikkeling om zowel uitgevers als brandowners de werking van het verdienmodel te tonen. Er wordt nog flink aan dit model gesleuteld omdat er nogal wat variabelen zijn waaraan ‘gedraaid’ kan worden en zeer uteenlopende resultaten kan leveren. Het is niet uitgesloten dat verschillende modellen voor verschillende uitgeefsegmenten zullen worden ontwikkeld, teneinde in elk model een zo hoog mogelijk rendement voor zowel uitgever als brandowner te behalen.

De iPhone demo applicatie is voorlopig nog gebaseerd op een HTML5 webapp. We zoeken momenteel naar de meest geschikte partner, die ons kan helpen bij de koppelingen van uitgever- en brandowners CMS omgevingen, cloudcomputing, push notifications, in-app purchases en natuurlijk verschillende mobiele clients.

Nieuwsmarkt.nl richt zich volledig op ‘content marketing‘ en ‘customer media‘, relevante inhoud in de vorm van nieuwswaarde voor de consument. Dus geen platte advertenties of reclame. Maar een zinvolle mix van redactioneel en commercieel nieuws op maat van de consument zelf, middels eenvoudig in te stellen profielen, in te geven via de nieuwsmarkt webportal en mobiel aan te passen. Met push-notifications wordt de consument ook nog eens verrast op breaking news, welke ook is in te stellen. Dus op maat, met een verrassend element. Net zoals de lezer dat ook van een krant of tijdschrift gewend is. Met een verdienmodel voor zowel uitgevers als brandowners. En een consument die betaalt voor redactionele inhoud, maar beloond wordt voor acties op commerciële inhoud.