iRex maakt na lange tijd toch doorstart

irexreader.jpgNadat de Eindhovens eReader fabrikant iRex Technologies eind juni failliet ging, leek het doek definitief gevallen voor de spin-off van Philips, die als zeer innovatief technologiebedrijf één van de eerste eReaders op de wereldwijde markt introduceerde.

Een avontuur in de Verenigde Staten liep uit op een financiële mislukking, doordat de iRex Reader met een ‘kat-muis’ spel met de Amerikaanse overheid niet op tijd werd goedgekeurd om de consumentenmarkt aldaar te kunnen betreden. Het bedrijf kwam daardoor in grote financiële moeilijkheden.

Het bedrijf start door met 24 medewerkers onder de naam IRX Innovations en heeft een deel van de ePaper technologie aan een niet nader genoemd Aziatisch bedrijf verkocht.
De afhandeling van het faillisement van het oude iRex Technologies zal nog zeker tot 2013 duren. Het bedrijf verlaat ook de High Tech Campus, waar het tot het faillisement gevestigd was.

Directeur Hans Brons houdt de consumentenmarkt voor gezien. De komst van de full-color iPad zet het bedrijf voor dat segment op enorme acherstand. Ondanks de superieure kwaliteit van de iRex Readers, kiezen consumenten vooral voor veel gemak en functionaliteit.

IRX Innovations zal zich gaan richten op professionele content segmenten zoals de advocatuur, belasting adviseurs, (semi)overheidsorganisaties en andere zakelijke dienstverleners.