Nieuwe ‘poll’ over mobiele applicaties

Na een klein half jaartje is de huidige poll zo een beetje qua aandacht aan zijn einde gekomen. Met 162 stemmen op de stelling ‘Betalen voor on-line content’ kan niet echt gesproken worden van keiharde conclusies.

poll1.pngToch zegt éénderde wel te willen betalen voor relevante on-line content en dat percentage komt wel overeen met andere onderzoeken wereldwijd op dit gebied. 25% is echter van mening dat gratis content zelf de norm is en overwegen niet te betalen voor on-line content.

20% vindt betalen zelfs ronduit belachelijk, terwijl bijna net zoveel stemmers vinden dat de adverteerders het geld maar moeten betalen. Slechts een enkeling vindt betalen voor on-line content het overwegen waard, als men korting zou krijgen op printuitgaven. Dus in totaal is 36% op de één of andere manier bereid te betalen voor on-line content.

Tijd voor een nieuwe poll! Dit keer over apps voor mobiele apparaten, Er zijn nogal wat verschillende manieren voor het maken van een app, elk zo met hun eigen voor- en nadelen.

Native apps (content wordt grotendeels steeds on-line opgehaald), webapps (een website met de look&feel van een app, on-line verbinding altijd nodig), off-line content apps (eenmaal groot bestand downloaden en content off-line beschikbaar) en webapps die native gemaakt zijn (via bijvoorbeeld PhoneGap en iOS SDK van Apple), zijn zo een beetje de vier belangrijkste varianten. Maak zelf een keuze, waar volgens jou de meeste toekomst in zit.