Boek over ondergang DAG

DAG-boek.pngOver een paar maanden zou DAG vier jaar hebben bestaan, zover mocht het niet komen. Het werd een geld verslindende operatie. KPN en PCM waren beiden de weg kwijt, wisten niet meer wat ze waren. Managementboekjes die hameren op focus werden terzijde geschoven.

• Eerste uitgave verscheen in april 2007 na maanden van voorbereiding
• Veel journalisten van DAG schrijven inmiddels op webjournalisten.nl

Het zou het voorbeeld worden van crossmediaal uitgeven. KPN zou zorgen voor DAG in treinen, taxi’s en bussen, PCM zou voor de content zorgen. Print was het begin, verder dan met een daarachter liggende (te) eenvoudige website kwam het niet.
Bram Logger en Roelof de Vries schreven het boek ‘De Laatste Krant’, welke in 2011 zal verschijnen. Volkskrantjournalist Bert Wagendorp achtte vanaf het begin de kans op succes al zeer gering en vroeg zich af of de toenmalige directie van PCM gek was geworden.

In oktober 2008 ging de stekker er al uit. Bram Logger en Roelof de Vries werkten er in die tijd en deden de afgelopen jaren onderzoek naar de ondergang van DAG. Het boek schijnt een ‘must have’ te zijn voor iedereen die wil smullen van alle hilarische details uit die tijd. De uitgever, Podium, vindt het boek zelf een opeenstapeling van onthutsende feiten: ‘niet alleen de crisis, maar ook stuitend amateurisme, grote ego’s en onverantwoorde investeringen zorgden ervoor dat uiteindelijk de stekker uit dag moest.’

‘De laatste Krant’ lig in maart in de winkel.

3 reacties

  1. Henk Gianotten op 12 december 2010 om 17:56

    Ik werkte in die tijd in hetzelfde gebouw en was bovendien op projectbasis betrokken bij dezelfde uitgever. Ik kan niet wachten!  2. Jense op 4 februari 2011 om 16:45

    Ergens begin 2011 schijnt de oprichter van De Pers, Van den Bergh, met zijn verhaal over de Pers te komen. Lijkt me interessant om insights te krijgen van iemand die zo veel ophef heeft veroorzaakt en daadwerkelijk aan de bestuurstafel heeft gezeten. Weet iemand overigens wat hij momenteel doet?!  3. Henk Gianotten op 3 april 2011 om 03:04

    Het boek ligt nu in de winkel!