Front end editor in WordPress 3.8?

Het is een vaak gevraagde functie om een kleine tikfout te corrigeren in de live website, zonder toegang te krijgen tot het complete beheersysteem van het CMS. In de projectlijst van WordPress 3.8 is deze functie opgenomen, maar in de eerste beta release is deze nog niet geïmplementeerd.

frontendeditor1

Waarschijnlijk zal WordPress 3.7 de kortst ‘levende’ versie ooit zijn, over enige weken – in ieder geval voor het einde van het jaar – zal zoals beloofd versie 3.8 verschijnen, waarvan al vele functies door middel van plugins te testen zijn binnen versie 3.7.x.

frontendeditor2Om de front-end-editor te kunnen gebruiken, moet je wel op een minimaal niveau ingelogd zijn, alvorens teksten te kunnen bewerken. De editor neemt dan de route naar de normale ‘post- of pagina editor’ over. De weergave is nog niet helemaal perfect in deze versie. Zo worden alle hard-returns genegeerd en verschijnt het geheel dus als één achtereenvolgend geplaatste tekst, waardoor nog geen sprake is van WYSIWYG bewerken. Dat zal ongetwijfeld worden aangepast. Onder en bovenin het scherm verschijnen de gebruikelijke ’toolboxes’ om teksten te kunnen bewerken. Maar ook het aanpassen van categorie, tags en links behoort tot de mogelijkheden.

De status van deze functie is volgens het ontwikkel-overzicht nog prematuur.

 

 

1 reactie

  1. Peter Luit op 15 december 2013 om 09:29

    Front-end editor niet verschenen in finale versie van 3.8