2014: verdere stappen in app ontwikkeling

Met nog maar net de eerste app ter goedkeuring bij Apple en Google, begint de vraag naar de mogelijkheden voor een iPad app zich al op te dringen. In de loop van de komende maanden zal de speciale ontwikkeltechnologie ook de iPad aankunnen. Maar er komt meer.

previewer

Voorbeeld van de App Previewer

• Klant wil meer beleving ervaren tijdens ontwikkeling van een app
• Samenwerkende Velserbroekse media bedrijven tonen innovatieve app ontwikkeling tijdens Converging Media op 27 maart in Amsterdam

Naast de iPad is er ook vraag naar HTML5 webapps en Windows Phone, alhoewel de omvang van Windows Phone markt nog betrekkelijk is. HTML5 webapps hebben net zoals de webapps die we ontwikkelen met WPTouch onder WordPress enerzijds het voordeel dat ze niet ‘gekeurd’ hoeven te worden door Apple en Google, maar anderzijds het nadeel dat ze niet in een appstore staan. Webapps worden ‘gedownload’ vanaf een website. Maar in beide gevallen blijft het belangrijk als eigenaar van een ‘merk’ app of webapp zelf de nodige marketing inspanningen te verrichten.

Het keuzepallet wordt daarmee een stuk groter. Potentiële klanten kunnen voortaan de bouw van de app via een speciale previewer bekijken op iOS en Android smartphones, maar ook via het CMS van de ontwikkelomgeving.

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een gratis ‘demo’ krijgen van een mogelijke app. Daarin kunnen dan (beperkt) de mogelijkheden worden getoond, die een goede indruk geven van de uiteindelijk te bouwen app.