Media te sturend in campagnes #tk2012

We denken te maken te hebben met flinke mannen en vrouwen die allemaal wel hun verhaal kunnen houden. De werkelijkheid is dat slechts een enkeling spontaan kan reageren op onverwachte gebeurtenissen. Zeker is echter wel dat ‘media geniek’ zijn niet automatisch goed leiderschap betekent.

Lees meer

Niemand durft bezuinigingen in de publieke omroep echt te benoemen

Ja, velen zullen het niet met me eens zijn, maar ik heb toch wel vergaande bezwaren tegen gewone presentatoren die al heel snel tussen de 130.000 en 190.000 euro per jaar ‘pakken’ uit ons belastingstelsel. Om maar niet te spreken van de ’toppers’ die we makkelijk een veelvoud betalen om te voorkomen dat ze verdwijnen naar de commerciële omroepen.

Lees meer

NOS met webapp: live NOS Journaal streeft kranten voorbij

Dat NOS al snel voor haar belangrijkste mobiele toepassingen zou afstappen van native apps, was al bekend. Gisteren lanceerde de NOS de mobiele site (webapp) m.nos.nl. Knap stukje werk, waarbij vooral veel krantenredacties het nakijken hebben. Eigen schuld volgens NOS directeur Jan de Jong.

Lees meer

NOS kan geen geld vragen voor mobiele applicaties

De NOS zegt te stoppen met het maken van verschillende dedicated mobiele applicaties. Ze geven als reden op dat te doen omdat het allemaal te duur is. De werkelijkheid is echter gelegen in het feit dat het eventuele geld welke zij zouden kunnen vragen bij de verkoop van apps niet bij de NOS terechtkomt, maar bij de STER.

Lees meer

Weekendoverpeinzing: Verkiezingen met een potlood en nieuwe media

Ongeveer de helft van de kiesgerechtigden hebben afgelopen week een rondje met een rood potlood ingekleurd om hun stem op lokaal niveau kenbaar te maken. Met een geprint rijbewijs of paspoort en eveneens een geprint briefje van de gemeente maakten heel wat mensen een wandelingetje naar het stemlokaal. Een social event 1.0.

Lees meer