Webbouwers hebben behoefte aan goede programmeurs

Tijdens de vanochtend gehouden bijeenkomst van het Platform Creatieve Media bij VNO-NCW, bleek dat webbouwers nog steeds moeite hebben met het binnenhalen van goede programmeurs in .NET, PHP en SQL.

Volgens Oscar van Veen (Mangrove en bestuurslid PIBN), is de ‘self-made’ programmeur niet (meer) voldoende gekwalificeerd om invulling te kunnen geven aan steeds complexer wordende websites onder de zogenaamde 2.0 noemer. Goede programmeurs zien de grote ontwikkelaars in de ICT branche als een grotere uitdaging.
Creatieven daarentegen zijn makkelijker te vinden. Van Veen: ‘Op elke vacature op dat gebied hebben we altijd ruim voldoende kandidaten.’
Ook projectleiders liggen wat moeilijker, dat zijn immers medewerkers, die van alles redelijk op de hoogte moeten. Deze situatie is al enige jaren zo en de branche voorziet op korte termijn geen veranderingen. Wel zijn is het orderaanbod groot genoeg om te spreken van een gezonde en groeiende branche, de economie heeft op dit moment geen negatieve grip op de ontwikkeling van websites.