IPEX ten einde: meer dan 50.000 bezoekers – groei van 8% ten opzichte van 2006

ipex.pngIPEX scoorde dit jaar meer dan 50.000 bezoekers, voornamelijk uit Groot Brittanië zelf, maar ook het Europese vaste land was redelijk vertegenwoordigd.

• Heeft Frank Romano gelijk, dat print weer back in business is?

Frank Romano, een internationaal bekend analist op het gebied van de print branches, zei dat IPEX heeft lten zien dat ‘the printing industry is back in business’. De 1000 verschillende standhouders uit 40 landen zijn uitermate tevreden over de resultaten van de beurs. Vooral de groetere merken zeggen meer dan verwacht goede zaken te hebben gedaan op de beurs. Vooral HP, Xerox en Canon toonden zich uiterst tevreden, maar ook Heidelberg, Agfa en Konica Minolta scoorden naar eigen zeggen veel orders.

Er was vooral veel te zien op het gebied van digital printing en dan met name in het segment van grotere formaten, vanaf de rol en middels inkjet technologie. Een relatief nieuw segment binnen de branche, welke enkele jaren geleden zeer traag op gang kwam. Het vermoeden is gerechtvaardigd dat zowel toner technologie als inkjet technologie samen grote delen van de traditionele offset zullen gaan vervangen.

Ed Boogaard deed verslag.