Eerste ervaringen met WP Touch Pro voor iPad

bravenewcode.pngBij Bravenewcode wordt keihard gewerkt aan de nieuwste versie van WP Touch Pro. Support voor de iPad staat daarbij centraal. Ik kreeg vanochtend één van de eerste beta’s gepresenteerd. De eerste indrukken.

wptouch.pngHet admin panel is fors uitgebreid met diverse iPad instellingen, die het mogelijk maken een geheel eigen look&feel binnen de web-app te ontwerpen. Het ligt in de bedoeling ook externe ’themes’ toe te laten, zodat net zoals binnen de kern van WordPress ook voor de iPad gekozen kan worden uit meerdere vormgevingstemplates. Het zou bijzonder fraai zijn als het Atahualpa theme ook een iPad compatible versie zou krijgen binnen WP Touch, maar zover is het – nog – niet.

wptouchoniphone.pngOp de iPad simulator (deel uitmakend van de iOS SDK) testte ik deze website na enkele instellingen te hebben gekozen voor hetgeen ik wenste. Deze betaversie rekent nog niet – volledig – af met de Safari look&feel, dus de statusbalk bovenin is – nu – nog zichtbaar. Maar voor al het overige werkt de plug-in richting de iPad prima.

Op de iPhone werkt de web-app mode wel al volledig, net zoals in 2.0. Een eigen icoon en een splash screen kunnen apart worden aangemaakt voor iPhone (3 en 4) en de iPad, dit vanwege de verschillende resoluties van de toegepaste schermen.

Er zijn nog wel wat bugjes te vinden in deze beta, zoals de weergave van custom menu’s vanuit WordPress versie 3.0x. Maar ‘so far so good’. Bij Bravenewcode is de ontwikkeling van web-apps vanuit WordPress in ieder geval in handen van een stel fanatieke plug-in bouwers. De definitieve versie wordt ergens in november verwacht. Tot die tijd kan versie 2.0 gekocht worden voor een paar tientjes, upgraden naar 2.1 is gratis.